Jag klarade det! Det gjorde faktiskt inte ...

imag0541-1 (MMS)

Jag klarade det! Det gjorde faktiskt inte så ont som vissa sa, inte ont alls. Bara i slutet när jag blivit öm och lite svullen... men nu är den där och jag är supernöjd! Ni ska få se riktiga bilder sen men nu kan jag bara visa er en del, fick inte med hela eftersom min fotled är rund som sagt ;)


HUR SKA NI KLARA ER?!

Imorgon åker jag som sagt till Falun och kommer vara upptagen hela dan! Sen på torsdag åker jag till Casper och vet inte riktigt hur länge jag blir där... Men ett tag i alla fall. Så är rädd att det inte blir någon mer bloggning på ett jävla tag. Kanske någon mobilblogg och om jag känner mig riktigt snäll kanske jag tidsinställer nått inlägg :)

Men, om inte så PUSSPUSSPUSSPUSS osv. Ha ett fortsatt trevligt lov och nyår! Hoppas ni får fira nyår med någon/några ni tycker om.


Men förresten, klart jag måste visa tatueringen när den blir klar så det kan ni räkna med.
Texten som mille skrev, vill nog ha större text så att man ser den lite bättre, och mer "snirklig" eller vad man säger.

JAG ÄR OCKSÅ GANSKA BRA

Snart packat klart! Det tog mindre än en timme, inte väntat haha.
Det är inte de att jag har mycket packning som tar tid, utan att jag jämt börja pilla med nått annat när jag ska packa. Lägger ner en tröja, kollar facebook, kommer på mig själv efter fem minuter där... lägger tights, pratar lite med mamma. Så ser det ungefär. Men nu ligger hela min packning på golvet och allt ska bara dyka ner i väskan.
Kanske blir en tidig kväll trots allt! Bussen går ju faktiskt halv åtta imornbitti, buhu...
PUSS

pizza å stranden en varm sommarkväll för... 3 år sedan? 4 år?  tappat räkningen, börjar bli gammal ;)

PAPPA ÄR BRA

Pappa's kommentar: det eklart att du fixar tatueringen
kram pappa och massa "pepp"

inte alla föräldrar som peppar sina barn att tatuera sig, mohaha.

Nej men jag fick faktiskt tjata och övertala pappa ett bra tag innan han gick med på den, men nu verkar han lika pepp på det som jag!

TUNGT, RIKTIGT TUNGT

Har inte kommit igång med packningen än och jag blir trött bara jag kollar på mitt golv med allt. Och så börjar jag bli redit (hehe umgåts mycket med skåningar) nervös inför tatueringen imorgon. Jag kanske fegar ur?

PROBLEM-MAKARE OCH PROBLEM-LÖSARE

Två problem uppkom igår, inte kul
1. Vår stora resväska som jag tänkte packa i igårkväll var spårlöst försvunnen, orkar inte ha med mig två väskor så trycker ner heeela köret med pjäxor och skit i en stor. Meeeen, den var som sagt försvunnen.

2. Min bild på texten jag vill ha på tatuering imorn ligger i lägenheten OCH, jag kommer inte hinna hem till lägenheten innan jag ska tatuera mig imorgon, OCH varken jennifer eller sara är i Falun imorgon och kan ge den till mig i stan... (den stilen på texten finns inte på min data).

Lösning på problem 1. Mamma tänker och tänker och tänker... sen kommer hon på det! Den är hos mammas kompis och den rullar hit till mig snart så jag kan få börjar packa, super!

Lösning på problem 2. Laddar ner open office, tror det var där jag hittade den på Media's Mac datorer. Men icke sa nicke den fanns inte. MEN jag hittar en text som ser lika bra ut, och sen kan ju tatueraren kanske fixa den lite som jag vill  ha den exakt.

2100


ska be Casper hänga upp och ner utanför huset när det regnar med en spiderman-dräkt på sig, för jag vill testa spiderman-pussen!

MOT ISABELLE

Tar mitt pick & pack och beger mig mot isabelle strax. Och dit kommer även karin, har inte träffat henne på huuuur länge som helst, skamm... jag saknar henne!
Har med mig en liten överraskning till dom (som är ätbar så klart).
PUSS
efter en arbetsdag orkar jag verkligen inte ta på mig några snygga kläder. Fick bli den väldigt mjuka mysdressen och mina nya raggsockor (säger man det? finns det något annat namn? haha så fult!) som jag fick av mormor.

MINEN PRECIS INNAN MAN BÖRJAR SKRATTA


Tycker att mitt hår har vuxit väääldigt fort på sista tiden! Kanske är för att jag inte plattar eller lockar/vågar det alls nu för tiden. Börjat accpetera mina riktiga "vågor" i håret :)

ÅR 2010 VAR ETT BRA ÅR

Det här året började med en nyårsafton med mina två sambos, och vi välkommnade det nya året med trevliga personer, skratt, köld och drinkar!



Åkte till Falun en del och hälsade på mest Jennifer, men Sara någon gång också :)



Hängde en jävla massa på Experium eftersom det var första året det hade öppet, och allt var nytt och tufft.



Tog sånglektioner och saknar det jättemycket!



Tog steget och bad Jennifer färga mitt hår från blont till brunt, och jag ångrar det verkligen inte! Trivs mycket bättre i brunt, och tycker jag ser bättre ut i det :)



Var med pappa och en till och gjorde världens största snögubbetårta för Stefan Paulssons Cancerfond.



Skaffade min älskade HTC och den lever än. Trots ett dyk i ävlven, några smäller i betonggolv/asfalt och så vidare.


Träffade Casper för första gången :)



Isabelle och jag, plus våra kära mammor stack till Stockholm och kollade på The Last Bounce, och DET mina kära läsare är ett oförglömligt minne! Hlet SJUKT hur bra det var!



Dagen då vi slutade nian kom äntligen och även det kommer bli en... hm... haha oförglömlig kväll som tillbringades mestadels i dessa vagnar. Men visst var vi i kyrkan och var uppklädda som alla andra skolavslutningar också.



Sen blev det midsommar och då kom Casper till mig, vi var inte tillsammans då men gillade varandra och hade en mysig helg :)
(bilden är från i midsommras, precis innan han kom och jag hade jättemånga fjärilar i magen)



En vecka i somras var jag och Karin med min familj på Öland, en otroligt skön och varm vecka.



Jobbade ganska mycket men det gjorde ingenting, fick in massa pengar!



Åkte upp till Casper i Sundsvall och väl där uppe blev jag kär i honom, och vi blev tillsammans :) 11 juni <3



Dansbandsveckan i malung var den roligaste jag varit på! Träffade härligt folk och allt vara bara... BRA :D



Den sista veckan på sommarlovet drog jag och Filippa och våra mammor plus syskon till huvudstaden på en mysig weekend.



Efter allt det här började jag gymnasiet i Falun på media som sagt och flyttade ihop med Sara och Jennifer. Trivs superbra där och har fått underbara nya kompisar!
Har hänt ganska mycket under gymnasietiden än så länge. klassfester, hemmafester, gymnasiefesten, granny goes street, viasat-killen-händelsen, skratt, gråt, och en jävla massa saker.
Ser fram emot resten av tiden i Falun :)
PUSS!


MITT JULLOV I MASSA BILDER del 3 (julafton)



farfar och pappa, far och son.


tomten är far till alla barnen, hohohoho


Barnen leker med ett Nitendo DS, Johan (den vuxna killen till vänster i bilden) vill egeeeentligen vara med... hehe


pappa och fille, med varsin julklapp. Osthylen och skidglasögon, (fast om man är cool säger man det engelska ordet)


jag och farmor




Det var lite bilder från min julafton uppe bland fjällen med skåne-släktingarna!
För övrigt har jag jobabt idag, började elva och slutade halv fem så det var ingen jättelång arbetsdag, och det är skönt.
PUSS

ÅRS-RESUMÈ

Heter det så? När man skriver och visar bilder på vad som hänt under året? Tror i alla fall det.
Imorgon eller på måndag ska ni få en sådan i alla fall! Lite kul för mig själv också att väcka minnet till liv vad man gjort i år.
PUSS


JULDAGEN

okej, jag vet att jag sa att det inte skulle bli någon mer bloggning denna helgen, men det är bara liiite tråkigt att sitta hemma här själv och vänta på dom andra, så lusten för att skriva lite kom nu!

Var nyss hos skåningarna och åt lunch, en ganska snabb visit och nu är jag som sagt ensam hemma hos pappsen. Men vid halv fem kommer han och Tilda hem tror jag och då blir det att bada lite i den mysiga hottaben. OCH efter det bär det av mot Gustav.

imorgonkväll ska jag visa er bilder från julafton, men så länge lägger jag ut två bilder från förra årets jul!
Imorgon ska jag jobba men vet dock inte när jag börjar. Jobbar både imorgon och på måndag & tisdag nu men det är bra, cash is king som man säger ;)
Men på måndag skulle jag vilja träffa Sälenbrudarna och hitta på något på kvällen. Får skita i att jag jobbar på tisdag, måste träffa dom när vi alla är hemma!
PUSS


Ligger nu i sängen efter en mysig julafton...

imag0504 (MMS)

Ligger nu i sängen efter en mysig julafton med släkten på pappas sida. God mat, skratt och fina paket. Blir nog ingen bloggning under julhelgen, är tillbaka på måndag! Och på onsdag görs tatueringen, oj oj oj... kommer ihåg när Mille målade denna på min fot.. PUSS


00.00

Mysig lilljulafton med fina paket och glada miner, så det ska va!
Nu ska jag nog krypa ner under mitt enooormt sköna täcke, som är extra skönt när man är trött. LOVAR!

Julbrunch med båda mamma & pappa imorn, och syskonen då men det är ju sälvklart. Sen bär det av mot pappa för att sedan bege sig mot farmor, farfar och kusinernas stuga vid Ski Lodge Village, så julen firas med mat, skratt och klappar där!
PUSS OCH GODANTT


ååå förresten så är ju klockan över 00.00 nu när jag blev klar med inlägget så... GOD JUL & GOTT NYTT ÅR!
två bilder från förra nyår, innan vi drog på lite kalas här och där, haha. (jag va blond!!!!)


FILOSOFERAR ÖVER JULKLAPPAR

jag läser mina vänners bloggar, och några få som jag fastnat för... Men ibland klickar jag in mig på massa olika bloggar och det verkar som om alla, verkligen alla sitter och håller på för fullt i flera daaaaagar med sina julklappar och det låter som om dom köpt över 50 paket till alla nära och kära.
Då tänkte jag: är det bara jag som köper paket till familjen och paket till några av mina nära & kära, och låter dom i affärerna slå in dom? jag menar, det blir ju faktiskt finast då haha. Kanske inte om man köper på HM eller något liknande när man får en kartong men... Fast jag håller med om att det blir personligare om man slår in det själv, men jag är inte så bra på det. Jag har i alla fall inte hållt på alls mycket med julklappar i år. Utan har vetat ungefär vad alla vill ha, och köpt det, plus att jag vet att dom komer blir glada över det dom får! Ingen hysteri över julklappar från min sida ;)
Fast okey, ska erkänna att ett paket har jag hållt på med hemma och pysslat väldigt mycket med... *änglaliknande gubbe som ler lite generat*


KOMMER SOVA GOTT INATT

Kom precis ur en väldigt varm dusch efter en dag på fjället. Var inte speciellt mycket att göra hos mammsen på jobbet idag men tiden rinner iväg ganska fort ändå.
Har i alla fall gjort min workout för idag, att skura golv är fan jobbigt du... hehe ;)

Ikväll är det lilljulafton hos mamma som sagt och det ska ätas god mat(inte julmat för det gillar ingen av oss barn egentligen hehe) och öppnas lite paket, OCH ätas lite godis. Ska ha det sådär allmänt julmysigt.
Men ska jag vara äslig känns det inte som att det är jul imorgon, hmm...


HARD WORK

Eftersom alla julgäster kommer upp imorgon till vårat vackar landskap, och extremt kalla, för att fira jul så får mammsen troligtvis mer att göra på jobbet imorgon, och det är då jag finns till! Ska jobba imorgon heeela dagen och tjäna lite pengar. Har tre arbetsdagar till dethär lovet som det ser ut nu. Kanske blir fler, vem vet.

Så nu ska jag krypa ner och kolla nått avsnitt på andra säsongen av OC.
Känner lite nostalgi när jag kollar på det, och tycker det är en mysig serie.
PUSS & GODNATT

MITT JULLOV I MASSA BILDER del 2

Idag stod det som sagt pyntning av granen på dagens To Do-lista, och det blev lite tomtar utsatta här och där. Hann även med att göra lite julgodis. Både det som är på sista bilden och små nöt-russin-choklad-bitar. Haha vi gör inte det originella man göra på jul, utan hittar på lite eget!



skrytar'n framför brasan


hahaha, klockren bild


och den här fick jag tyvärr inte visa för Fille, men man kan nog se på min min vad som försigår... hehe







PUSS


haha man ser inte ens Casper för allt hans hår.

Granen är inne i huset och ikväll ska vi klä den,
lär väl bli lite småtjaffs som alltid om hur den ska kläs. Men det kanke hör till?

LUKTAR JENNIFER I HELA RUMMET

Jennifer packade nyss på sig kläder för att gå till bussen och lämnade mig ensam här. Fast hon lämnade kvar sin parfymlukt i alla fall, haha! Tur att den luktar gott ;)

Ikväll kommer mammas bror hit, alltså morbror och imorgon firar vi lill-julafton hemma hos mamma. För vi firar jul hos pappsen i år med farmor & farfar plus kusinerna.
Nu har jag alla julklappar klara också och jag tror att alla kommer gilla vad dom får, hoppas i alla fall. Eftersom jag gillar att ge bort presenter minst lika mycket som att få, hihi.

ÄNDRADE PLANER FÖR KVÄLLEN

Jag trodde kvällen idag skulle bli som igår. lite tv-tittande, någon godisbit, stirra in i datan tills ögonen går i kors. Men icke sa nicke (hehehehehe), 19.40 kommer Jennifer med bussen till Sälen och det blir en kväll med choklad, glögg, säkert filmtittande och kaaanske lite färgning av mitt hår.


TROR DET BEROR PÅ PEPPARKAKORNA

Kom hem från Sälenhallen för ungefär en timme sedan, lite mer kanske. Och jag har redan hunnit äta lite smått, duscha och... jag skulle vilja säga att jag hunnit gjort en brasa i den stora öppna spisen men det har jag inte gjort än. Tror jag ska vara lite snäl och göra det så det brinner så fint när mamma och syskonen kommer hem!
PUSS
en sånhär skulle inte sitta fel nu! Det är en av alla tårtor som finns på Fjällbagar'n. Fotade deras tårtor till deras "pärm"  med bilder på tårtor som dom kan visa kunderna.

SKOJAR INTE!


Det är skitkallt ute! och jag ska gå till Sälenhallen (där gymmet är), allvarligt nu, jag kommer frysa ihjäl. Får klä mig som om jag bodde i Antarktis tror jag.

Fast det är två timmar tills dess och nu sitter jag och lyssnar på Gyllene Tider och sjunger med för fulla muggar. Skulle inte skada att damma av litegrann i mitt rum här i Nordpolen. Bor ju ingen här när inte jag är här och mamma städer minnsan inte mitt rum. Som sagt har jag ju två timmar av att inte göra nånting så kan ju sätta igång...
PUSS

1102

Det känns som att inlägget om mig själv igår var uppskattat! Som sara sa "du fick verkligen med det som är du" eller något sånt. Haha ja, det där är faktiskt jag.
Morgonfrilla (som ni ser) och skithungrig. Nu ska jag fixa frukost till mig själv i det tysta huset. Klockan två ska jag joina Isabelle till gymmet, hehe.

2243 JAG ORKAR INTE:

1. gå och borsta tänderna
2. ta bort sminket
3. ta av mig alla kläder, blir så kall
4. gå och hämta skummtomtar men jag är så otroligt sugen! och jag & Isabelle ska faktiskt till gymmet imorn ;)

Men nu ska jag i alla fall göra allt detta trots att jag sitter så skönt här i sängen.
PUSS


LINN MARIE PETTERSSON

Vet inte riktigt vad jag ska skriva nu för tiden. Men ni besökare har ökat på sista tiden och då kom jag på en sak jag kunde skriva om: Mig själv! Ett litet inlägg om vem jag är för dom som inte vet :)

Heter precis som rubriken lyder
och kommer från Sälen (japp, ni läste rätt, skidresorten SÄLEN). Mina päron är skillda men båda bor i lilla Sälen. Men eftersom jag är 16 år fyllda och gick ut nian i somras så går jag ju på gymnasiet nu, och det gör jag i kopparstaden Falun. Och nej, min familj följde inte med mig, utan jag tog mitt pick & pack och flyttade dit, till två kompisar i en ganska så stor trea. Vissa kan tro att det är stökigt, jobbigt, sena nätter och så vidare när man bor med två kompisar. Men vi har det riktigt bra! Fin lägenhet, fixar (för det mesta) alltid mat och visst har vi haft en röjfest i lägenheten, men bara en!
tre bilder från lägenheten


Går media på Lugnet
där och trivs som fisken i vattnet! fast jag bara har gått där en termin, eller 1/6 om man vill säga det, så har jag redan fått vänner som är underbara, Emma, Jessica och Fanny är dom jag kommit närmast men trivs med alla!
jag, emma och jessica


Jag har fyra vänner som jag pratar med ALLT om, och som jag litar på till 110%, Karin, Isabelle, Sara och Jennifer
(tyvärr träffar jag inte Karin lika ofta längre). Isabelle är min bästa vän sen BB, skämt å sido. Har känt den dansande filuren som aldrig kan stå still sedan... jag kommer inte ens ihåg. Sen alltid :)
Karin, ja hon kom in på senare dar. När var det... i sexan kanske? sjuan? I alla fall, hon och jag klickade direkt och även hon dansar, så på det stadiet är jag kanske lite utmobbad bland mina fina två vänner.
isabelle och jag


jag och karin


Sara och Jennifer träffade jag samtidigt och dom var redan tajta vänner. Vi träffades genom handbollen och på en fest för tre år sedan började vår vänskap. Det var då vi klickade och har hängt ihop sen dess kan man säga. Två människor som i framtiden kom att bli mina sambos :)
strömming-bilden! sara, jag och jen



Jag har två syskon, Fille (filip då, men vi säger bara fille) och Tilda. Båda är yngre än mig och Tilda är minst. Vilket gör Fille till mittenbarnet då. Ingen av oss har dirket samma intressen, Fille hänger i skidbackarna och trixar, samt i skogen och letar några djur att skjuta. Tilda är djurvännernas djurvänn och gillar alla djur! men hon gillar också att hänga i skidbackarna... okeeej, dom är lika. Det är jag som är det svarta fåret bland syskonen, jag gillar varken att åka skidor (okej, jag gillar det ibland när jag väl gör det. kommer ju trots allt från Sälen), eller att vara ute och kollar på djur. Jag gillar att fota och vara kreativ inom media! Samt allt det där andra med vänner, ha roligt, pojkvän & shit.
fille och tilda


Å på tal om pojkvän så har jag ju de också! Casper heter han och är en gaaaaanska så aktiv skidkille vilket gör honom till en ganska frånvarande pojkvän (kan man säga så?) han är ute på äventyr väldigt ofta kan vi säga istället :) Fast de var ju faktiskt tack vare skidorna vi träffades i april det här året.
Vi har hållt ihop i ett halvår den 11 januari, och det har varit 6 väldigt mysiga månader med Casper Stein Lagerheim (det rimmar, tänk på det när ni säger det, hihi).



Jag är en ganska försiktig människa och gör ingenting förhastat eller spontant
. (okej, kaaaan hända att jag är spontan ibland, men det brukar inte sluta bra). Jag tänker ofta över mina beslut noga, som till exempel det här med tatueringen jag ska göra om 9 dagar. Den har jag tänkt på i nästan ett år/ett halv år oh det är nog det som gör att mamma och pappa sa ja till den. Jag tycker inte om att flyga, hatar det. Får panik och cellskräck. Ska flyga i slutet av maj till Kreta och får nog svepa några shottar som mamma får köpa ut innan jag går in i flygplanet (jag skämtade med shottarna, så att det inte blir fel mamma).
Tycker även att ALLA kräldjur är enormt äckliga och tittar alltid under sängen, när jag är själv, om det ligger nån orm eller något där.
Oroar mig även ganka mycket för allt som händer i världen, främst Sverige, till exempel det här med att det ska bli SKITKALLT i vinter, hjälp :(, och det här med hotet vi fått fårn något annat land *sväljer nervöst*.
Mörkrädd är jag också. Tycker det är väldigt läskigt att vara ute och gå själv när det är mörkt. Fast det tycker nog de flesta flickor. Kollar alltid bakom mig jämt när jag är ute i mörkret själv. Fast det brukar inte hända så ofta.
sist vi var otumlands, i cypern. var likblek när vi lyfte och ville bara av...


Om jag gör något dumt får jag lätt dåligt samvete och vill genast göra det bra igen, vilket jag ser som en god egenskap. Är ganska bestämd av mig och står för vad jag tycker (låter som en klyscha men ja gör faktiskt de).
Älskar att ge bort presenter till folk jag gillar när jag vet att dom kommer gilla det dom får. Det är nästan roligare än att få presenter tycker jag, hehe.
Älskar choklad och lakrits och tycker inte om läsk och inte julmust, vilket jag får väldigt mycket kommentarer om av mina nya vänner i Falun. Dom tycker jag är konstig, haha :)

Det var lite, eller... väldigt mycket om mig faktiskt. Hoppas detta inlägg roade er litegrann såhär en måndagskväll i december. Fyra dagar kvar till jul är det också by the way.
PUSS




MORA HELA DAGEN

Kom nys hem från Mora. Åkte dit vid 12 och kom hem nu som sagt. En hel dag där i småstaden.
Balto var frisk men ålderstecken som sagt, och dom kommmer bara bli värre nu eftersom han är så gammal, kommer bli jobbigt när han försvinner...
Fixade en julklapp till min kära vän Isabelle, tycker alltid att det är lättast att köpa åt henne eftersom jag vet vad hon gillar. fast det skulle inte förvåna mig om hon gått och köpt det här nyligen. Hoppas inte!

Hälsade på gamla Sälenbor och efter allt fika och kaffe jag druckit idag är jag rätt så mätt. Men tror att det vankas mat i hemmet snart ändå och jag vet att jag kommer äta, hehe...
roligt att fota med stativ, hihi


BRA STÄLLE MAN ÄR UPPVUXEN PÅ

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8257830.ab länk till artikeln.
Malung-Sälen's kommun är den osäkraste i Sverige, och stockholms förorten Salem är den tryggaste. hehe good woooork.


2254

Jag har länge velat ha ett kamerastativ, men har känt att det liksom inte riktigt är värt att lägga pengar på eftersom jag inte fotar sådär väääldans mycket nu för tiden. Men så nämnde jag det för pappa i helgen, och se på fan! Tror ni inte han har ett stativ (kommer inte ihåg vad han använde de till, något med att bygga). Och det funkar perfekt :) Så nu har jag fått låna det och det är mycket lättare att ta snygga bilder på sig själv då. PLUS att då blir ju bloggningen roligare med bra bilder!

Imorgon är det måndag och JAG har sovmorgon, inte allt för skönt.
Så ska ta en lång sovmorgon, äta frukost, ut med mamma om vi hinner sen åka till Mora. Balto ska till veterinären och kollas eftersom han är så  gammal :( Och sen kanske jag kan få dom sista julklapparna fixade.
PUSS & GODNATT strax...
två bilder på vår gammla vän från i sommras. Där han inte ser så gammal ut.


FICK LITE SMÅTT PANIK

Har haft min gamla "design" som jag gjort själv jättelänge och tröttnade verkligen på den nu. Jag är inte en hejjare på det här med att designa bloggar men jag förändrade lite smått och gott. Får vänta tills någon kunnig är villig att hjälpa mig :)

Jag vet hur man ändrar färg och skit men jag vill inte ha en färgskrikig blogg, utan lite mer diskret. Men men, detta får duga sålänge.
PUSS

SCAAAAARY

Kolla på dom här bilderna. Den ena är för två år sedan (ungefär) och jag är blond. Den andra är från helgen och jag är brunett.
Jag tycker att det är jätteskillnad på mitt utseende! Är det någon mer som tycker det? haha
(la ut båda dom här bilderna i helgen men tänkte inte på det så mycket då)

JUST HOLD MY HAND

Michael Jackson Duet with Akon – Hold My Hand - Duet with Akon

SKA ERKÄNNA EN LITEN SAK...

trodde inte att jag saknade handbollen det minsta. Men efter att ha kollat en period på Sverige-Norge i EM finalen så tror jag att jag gör de. Och förresten! Sverige leder efter frsta perioden ifall ni hade missat de ;)

MITT JULLOV I MASSA BILDER del 1

första dagarna på jullovet spenderades hos pappsen uppe på fjället, nästan tre mysiga dagar. Och här har vi tre bilder från hans lya som har blivit väldigt fin!







innan middagen igårkväll tog jag, Tilda och pappa en liten relax-stund i hans hottab. När jag klev upp hade jag nästan tappa känslen i ryggen för att jag suttit för länge vid massage-strålarna, haha.


imorse låg jag och Tilda i soffan och kollade på tv, eller.. jag spelade på hennes DS. Tydligen stod pappa bakom beredd med kameran för att fota mig när jag skulle få utbrott för att jag inte klara banan. och tillslut fick jag det, men det tillfället fångade han tyvärr inte... hehe.


förstår mig MYCKET bättre på min kära mobil än ett DS.





idag har vi även försökt oss på lite pulkaåkning, men det var ett misslyckat försök... liiiite för mycket pudersnö.

Som sagt så har ajg och min packning anlänt till mamma och faktiskt så spelar Sverige finalen i handbolls EM just nu! Så måste kila,
PUSS

DEN SOM VÄNTAR PÅ NÅTT GOTT...

sen får man ju fortsätta meningen hur man vill. Men ikväll kan ni vara förberedda på en bildbomb med massa härliga bilder från helgen!

HÄRLIGA DAG

Vaknade vid tio idag och kollade på störtlopp hela morgonen. Casper måste vara stolt över mig ;)
Efter frukosten och chillningen vid tven hela morgonen, begav vi (pappa, jag och tilda) oss för att fixa skidor och grejjer till Tilda, och pjäxor till mig. Fixade julklappar, fikade, och sånt shit ni vet.

När vi kom hem blev det en liten tur i pappsen's hottab/jazuzzi jag vet inte vad det heter egentligen, haha. Men tog lite bilder idag och dom får ni se imorgon när jag kommer hem till mammsen. För nu orkar jag inte ta upp min data. Blir inte så mycket bloggning när jag är hos pappa. Har inte riktigt tid och lust för det då... 
PUSS
här är en av dom första bilderna på mig själv jag la ut här på bloggen. Hihi vad liten jag ser ut, och vad blond jag va!

JULBORD

Slapp åka buss hem från Falun för pappsen passerade Falun så fick åka med han. Skönt att inte åka buss, den resan tar fan 4 timmar, om inte mer. Med bil tar det 2 timmar.

Så nu har jag legat i soffan ett tag och kollat på massa ytliga program som Top Model och shit. Men när pappsen kommer hem bär det av till ett julbord.
PUSS

PARADISE HOTEL

Jaha. Nu var det slut. Vad ska man nu kolla på halv åtta om vardagarna? Emanuel vann i alla fall och det var skönt! Hade fått spunk om Kristin hade vunnit. SKa tröst-äta (för att PH är slut) en bulle och kolla på något svenneprogram på tven som... Mitt I Naturen kanske?
PUSS

SUGET EFTER ATT SURFA ÄR STARKT

det här är första gången jag surfar, och tyvärr är den lite dåligt filmat på sidan och inget ljud haha. Men det ni ser är ju ändå det som är viktigast nu. Kan säga att det går lite bättre idag att surfa och jag är enormt sugen!

GLAD LINN!

Kom nyss på en grej. Eftersom jag åker hem till Sälen imorgon så kommer ju min chokladkalender bara ligga här och så kommer jag behöva äta upp den när jag kommer hit efter jul. ELLER, så äter jag upp alla chokladbitar som gömmer sig bakom luckorna nu! Gissa vilket alternativ det blev ;)?

LINN JESSICA EMMA


tagen fårn jessica http://jerkanperkan.blogg.se
sista skoldagen idag, fast vi ska till skolan imorn också, men bara en timme för julavslutningen. Visst är det skönt med lov men kommer sakna dom :) får se till att träffas nånting under lovet mina vänner. Emma ska ju faktiskt vara med mig när jag ska fixa tatueringen. Det börja närma sig den 29:e. Dagen innan jag åker upp med tåget till norr :)

GÅ DIT GLÄDJEN PEKAR

och just nu pekar den hemmåt till Sälen! Ska bli hur skönt som helst att komma hem ett tag. Är igång med packningen, men om jag litar på min magkänsla kommer det ta hela kvällen det här...
Just nu ser det ut såhär:

och det ni skymtar i den svarta väskan är mina nya skor. Jättevarma och mysiga. perfekta att vara ute i snön i. Och så är dom ju lite snygga också. Fast jag är ganska förvånad över att det inte fanns ett enda par skor i alla faluns skobutiker som hade ett par skor man kunde vara ute i snön i, men som ändå var snygga... Men tillslut hitta jag dom här då, på barnavdelningen, hehe.

HUJEDA MIG...


Det här var nog det närmsta skidbackarna jag kom förra vinter, haha.
Skämt å sido. Stog på skidorna 5 gånger i vintras, varav 3 gånger var när jag praktiserade hos en fotograf på skidtestarhelgen. Skamm för fan...
Men nu ska jag ju upp till Casper över nyår och då ska vi tydligen åker skidor. hehe.. tror jag får ta några åk hemma i Sälen först så att dom inte skämms alldeles för mycket över mig ;)

:)

ABC – Du är i mina tankar
CDE – Mitt hjärta det bankar
EFG – Du får mig allt för lätt ur balans




UNGEFÄR TRE TIMMAR


rebecca & isabelle på skolavslutningen     och dom idag!
ganska skumma mobil-bilder men fikade med Isabelle och Rebecca på waynes som sagt. Var lika mysigt som jag visste det skulle bli. Skönt att prata och skratta med några som verkligen har samma humor haha ;)

Nu har jag vräkt i mig två frallor och ska nog göra lite te innan jag kryper till kojs.
Ser inte fram emot att börja packa imorgon. Ganska så tråkigt...

ATT SPENDERA TID MED DOM SOM BETYDER MEST

Eftersom jag och isabelle går på olika skolar träffas vi inte varje dag som vi alltid gjort. Och ibland går det en vecka mellan gångerna vi ses... Men om en timme ska jag in till stan och träffa henne. Fika och prata skit på waynes. Blir nog några timmar där och jag sätter det framför en klassfest som klassen skulle ha ikväll. Haha på en vardag... galna människor man umgås med om dagarna.

Det var med isabelle som jag var på The Last Bounce med i våras. Oförglömligt minne!

GODNATT MED MUSIK

Bruno Mars – Marry You
Bruno Mars – Grenade


SAY SAY SAY i wanna go home with you tonight

Tränade med sara och jennifer på friskis idag som jag även gjorde i torsdags. Kanske borde börja fundera på att köpa jympa-kort där eftersom det kanske blir lite dyrt att betala varje gång... ;)

Måste även börja packa ner mitt liv i två väskor inför lovet också.
Ska ju göra så mycket och det kan ju dyka upp oväntade saker också, vad ska man då göra om man inte ha rätt kläder eller saker med sig. Så just det, måste släpa med mig två tuuuunga väskor på bussen hem till Sälen på fredag. Gosh...

SKA JAG SKA JAG?! FAST NÄÄ...

Jag är så otroligt sugen på att klippa av mig håret! Inte något extremt kanske men liiiite längre än till axlarna. Börjar tröttna lite på att ha långt hår. fast jag har ju faktiskt sparat i evegiheter känns det som för att få den längde jag har, och ville ha längre! Fast det vill jag nog fortfarande innerst inne, hehe (a)
Kommer nog antingen hata mig själv för att jag klipper av håret eller känna en befrielse haha. Men eftersom jag sällan har håret uppsatt för att jag inte trivs i det så kanske det skulle vara skönt att ha lite kortare? Hmm.. tåls att tänka på detta ett tag.

VARMARE TIDER

Blickar tillbaka på lite varmare tider, då det var sommar. Tänkte visa upp lite bilder från vad jag gjorde i somras :)

jag var i stockholm med mamma, Filippa's mamma och Filippa och hade en supermysig helg! Med skansen, grönan, shopping och skratt.


hade våra lata dagar när det regnade


var på Öland en vecka med Karin och familjen, en otroligt härlig vecka med väder som var på topp varje dag!


galen kväll i sälen med jennifer

sen får vi ju inte glömma att i början av sommaren var det en skolavslutning som man kan säga var... haha. Kommer i alla fall aldrig glömma den :)


tog mitt pick & pack och satte mig på tåget upp till Sundsvall några dagar för att spendera dom med Casper


hade den bästa dansbandsveckan genom tiderna, haha


spenderade varma dagar med min älskade vän isabelle innan skolan drog igång. Och en tripp bar av till borlänge för att fixa ett par eeeeevighetsnaglar haha


och tillslut flyttade jag äntligen ihop med två människor jag gillar och trivs med hur mycket som helst :)
(och roligt att ingen har samma hårfärg längre, hihi
)

ALL I NEED IS YOU

Idol Allstars 2010 – All I Need Is You

KÖTTBULLAR & MAKKISAR

Trogna vänner det. Mättar alltid, snabba att göra och med ketchup och peppar på är dom faktiskt helt okey.

HE HE HE...

Jennifer's kommentar: linn, känner jag dig rätt är du inte mätt efter fyra chokladbitar...... ;)

Svar: men jag hade inte ätit något på jättttteeeeläääänge, så det blev stopp i magen. Men vanligtvis, nä, inte mätt efter fyra chokladbitar ;)



Känner att denna dag var väldigt onödig. VÄDLIGT. Upp tidigt för ingen nytta, inga riktiga lektioner men ändå går man och drar i skolan hela dagen för att de kanske ska vara en lektion. För duktig som man är går man inte hem tidigare. Och nu har jag inte ens något ork för att ta mig ut en sväng, för snart börjar det bli mörkt och då tänker jag icke gå ut. Bara om någon av mina sambos vill hänga på? Fast dom kommer nog hem sent idag, suck...

visst är det skönt att ibland ha inställda lektioner, få göra liiite som man vill och så vidare.
Men ibland saknar jag Ungärde lite (7-9) när allt var som vanligt varje dag. och när jag gick där så ville jag bara bryta mönstret. Människan är väl  som sagt aldrig nöjd :)

skolavslutningsklänningen i våras.




Var som sagt hemma i Sälen i helgen. Var inte en helt lätt eller vanlig helg. Fast det gick väldigt bra ändå med allt. Vet inte om jag vill skriva det här direkt men dom flesta vet redan vad allt handlar om.


En sak som gör mig otroligt irriterad är hur idiotiska människor kan vara. Det har precis varit två dödsfall med bil i vår lilla kommun och alla blev drabbade på ett eller annat sätt.
Att sen nu i helgen folk sätter sig i en bil med onykter förare kan jag bara inte förstå! Sen gick det ju som det gick också... Men skönt att alla klarade sig.


Nu blev det en ganska stort inlägg, men kände att jag inte skrivit något på länge.
på fredag får vi i alla fall jullov, och jag kan nästan inte beskriva med ord hur skönt det ska bli med nästan en månads lov!
blomman som mamma fixade till mig i lägenheten börjar lukta jättegott!





SOM DEN ONE TREE-GALNING MAN ÄR

Mouth: Take a look at yourself in a mirror who do you see looking back?
Haley: Is it the person you want to be?
Dan: Or is there someone else you were meant to be the person you were meant to be but fell short of?
Mia: Is someone telling you you can't or won't? Because you can.
Chase: Believe that love is out there.
Nathan: Believe that dreams come true every day. Because they do.
Peyton: Sometimes happiness doesn't come from money or fame or power. Sometimes happiness comes from good friends and family and the quiet nobility of leading a good life.
Julian: Believe that dreams come true every day. Because they do.
Brooke: Believe that dreams come true every day. Because they do.
Peyton: So take a look in that mirror and remind yourself to be happy because you deserve to be. Believe that.
Lucas: And believe that dreams come true every day. Because they do.

DAGENS GODA GÄRNING IGÅR


20 kronor till barncancerfonden. Jag kunde inte säga nej, för det var längesen jag gjorde en god gärning. 20 kronor kanske inte är så mycket, men det ÄR en god gärning som sagt.
Och eftersom min kära fader har hållt/håller på litegrann i cancerfonder pga en nära väns bortgång i just cancer så kändes det extra bra.

INTE ALLS SKÖNT ATT HA TAGIT HELG

Eller?
kom nyss hem från idrotten som var på enda lektion idag, det var kul och jag hade inte så mycket träningsverk som jag trodde jag skulle ha idag. Skönt!

Bussen rullar inte till Sälen fören om cirkus två timmar och på dom två timmarna ska jag packa ner allt jag ska ha med mig i väskan, göra något att äta, och städa mitt rum lite. Bäst jag sätter igång!
PUSS
det är så "o-linn" som det bara går att gå runt i skolan i mössa, mjukiströja och inget smink, men eftersom vi bara hade idrott och en snabb sväng in i skolan så fick det gå för den här gången;)

FATTA INTE HUR JAG VÅGADE


För några dagar sedan var jag och Emma inne på djurmagasinet
och kollade på ödlor, ormar och massa små äckliga djur! Fattar inte hur jag ens vågade gå såhär nära dom små ödlorna, men när det kom till ormar och när jag såg den stora äckliga ormen ligga där fick jag bara lite panik och var tvungen att gå ut. Fick lite flashbacks från när pappsen tog med oss in till en ENORMt stor orm utan att jag var beredd på det. Då började jag nästa gråta. Japp, jag hatar ormar.

2007

Har blivit dålig bloggning på sista tiden men jag har lite för mycket för mig... eller? kom i alla fall nyss hem från friskis&svettis, hängde på Sara och nu är jag trött. Kommer ha träningsvärk imorn. Vilken tur att den enda lektionen man har imorn är idrott på morgonen då, haha.

Ska ta och börja packa lite smått för en hemfärd över helgen.
Blir nog inga större utflykter skuller jag tro. Skulle vilja se Harry Potter men tror inte den går på experium längre... To bad.

Ett avsnitt av Paradisets Hotell väntar!
PUSS


1615

När jag la mig i mön sköna säng nyss och tittade mig lite omkring i rummet fick jag syn på min chokladkalender. Och kom på att jag inte öppnat en lucka sen den tredje, vart överlycklig och slängde i mig fyra chokladbitar. Nu är jag mätt, haha.

Om en timme rullar dalatrafikbussen till Mille
och innan det ska jag bli torr efter en halvtimmes duschande, packa och lyssna klart på sköna låtar med Rigo ;)
Rigo – Cool
Rigo – Say Say Say


0822

JAG MÅR BÄTTRE! fast för säkerthets skull så tar jag en alvedon innan jag trippar iväg till skolan.
Ikväll befinner jag mig hos Mille, imorn åker jag till Casper och på torsdag ska jag träffa mina kära kära vänner som jag inte träffat allihopa sen skolavslutningen! Den här veckan kan gå fort, det gillar jag. Ett steg närmare jullov :D

ååh förresten pappsen, vad säger du om att jag, Jen och Sara (inte för att vi fråga sara än men, hihi. Och kanske nån mer) tar en liten roadtrip och lånar huset i Skåne en vecka i sommar?

2020

inte för att jag tror på gud direkt men... jag ber till gud att jag mår bättre imorgonbitti så jag klarar av skoldagen. (efter tre alvedon mår jag bra nu, men vet hur jag kommer må imorn igen. bara att ta några alvedon till om inte gud är på min sida)

VADÅ AVSLAPPNANDE?


det där behövde jag. fast nu håller jag på att koka över av värme. Men det kanske bara är bra? svettas ut förkylningen har jag hört är bra.
visst har vi fin halkskydds-matta? hihi

INTE ALLS KUL...

Åkte tillbaka till Falun vid halv tio imorse eftersom jag inte mådde riktigt så bra för att ta bussen halv sex på morgonen. Har ju känt mig hängig och snuvig hela helgen så tog en lite sovmorgon hos pojkvännen. Men senare idag visade det sig att jag inte blivit kryare för fem öre så kunde stannar kvar hos han eftersom jag stack från skolan så fort jag kom dit inprincip hehe... fast mår lite bättre för har druckit varm choklad och ätit munkar hos Emma ett tag innan hon skulle & jobba.

Men imorgon måste jag ändå palla mig iväg i kylan till skolan, viktig lektion you know.
Nu ska jag nog fylla badkaret med VARMT vatten och ligga där och kurera mig ett tag. Fast det är klart... vårat badkar här i lägenheten är inte alls lika skönt som pappas nya utebadkara! Vettefan vad det heter, jacuzzi tror jag, eller hottub? En så som blinkar och har sig med bubblor iaf.
PUSS

1011

Vaknde för ett tag sen, har legat och dragit mig i sängen en timme. Svinkallt ute som vanligt och jag känner mig yr, snuvig och allmänt seg. haha vad positiv jag känner mig idag!

Ni får stå ut med lite tråkig bloggning nu när jag är hemma i Sälen eftersom jag inte orkar släpa med min data varje gång. Lovar, den gör väskan sjukt mycket tyngre!

Näää känner mig inte motiverad för detta.
PUSS
(och det går fortfarande inte att lägga upp några bilder vilket gör blogginläggen suuuupertråkiga)

1417

Eftersom jag väntar på att alla andra i familjen kommer hem så har jag ganska tråkigt just nu. Så därför snodde jag denna av sara :)

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

japp

2. Höll du några av dina nyårslöften?

tror inte att jag hade något nyårslöfte

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?

Nej

4. Dog någon som stod dig nära?

nej, som tur är

5. Vilka länder besökte du?

sverige
.
6. Är det något du saknar år 2010 som du vill ha år 2011?

Nej jag tror inte det. Eller, nu när jag har flyttat till Falun så hoppas jag på tre kanon år där!

7. Vilket datum från år 2010 kommer du alltid att minnas?

11 juni. Och massa andra roliga tillfällen

8. Vad var din största framgång 2010?

haha, jag vet faktiskt inte. Att jag vågade färga året brunt efter att ha varit blond hela mitt liv?

9. Största misstaget?

tror inte att jag direkt gjort något jag ångrar under detta året. Inte vad jag kommer på i alla fall

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?

några förkylningar drog man väl på sig

11. Bästa köpet?

telefonen? hehe

12. Vad spenderade du mest pengar på?

det vanliga, kläder och småsaker som förgyller vardagarna

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?

Aa, en hel del saker faktiskt

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010?

 hoffmaestros alla låtar, alla låtar man hört dunkas på fester och en herrans massa fler   

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

deffinitivt gladare!

16. Vad önskar du att du gjort mer?

(som sara) tränat kanske haha.

17. Vad önskar du att du gjort mindre?

klagat över småsaker, efter allt som hänt i sälen/malungs kommun så känns det lite så...

18. Hur tillbringade du julen?

20 dagar kvar till jul, men jag kommer fira den med pappa, syskonen, farmor och farar, och kusinerna i år

19. Blev du kär i år?

väldigt kär :)

20. Hur många one night stands?

skaffade pojkvän i år som sagt

21. Favoritprogram på TV?

paradies hotel med mina sambos :)

23. Bästa boken du läste i år?

Twilight böckerna

24. Största musikaliska upptäckten?

haha?

25. Något du önskade dig och fick?

dela lägenhet med Sara och Jennifer, att bli kär, en härlig sommar, och nya vänner 

26. Något du önskade dig men inte fick?

kan inte komma på något

28. Vad gjorde du på din födelsedag 2010?

tror det var skola den dagen? och på kvällen blev det middag med mamma, pappa och syskonen

29. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?

kan inte komma på något, men det kanske det finns

30. Hur skulle du beskriva din stil år 2010?

haha jadu, lite blandat? Men inget extremt

31. Vad fick dig att må bra?

Vänner, pojkvän och familj :)

32. Vilken kändis var du mest sugen på?

Mads Mikkelsen, haha sara grrr

33. Vem saknade du?

sen jag flyttade har jag saknat vänner so jag inte träffar speciellt ofta, och familjen.

34. De bästa nya människorna du träffade?

Casper <3   träffat härliga människor i Falun också, Emma, Jessica och Fanny speciellt:)  och den nya klassen med dom i är inte heller så dum!


VINTERLAND

Är på hemmaplan igen. I kalla Sälen. Fast såååån temperaturs skillnad är det inte. Eller, kanske lite. Har inte varit utanför dörren än hehe...
Skulle egentligen jobba idag men igår kände jag mig febrig, ont i halsen och huvudet. Så det blir bara vila för mig idag. Fast det vore ju skamligt om jag inte tog mig ut en sväng i vinterlandet.

Ikväll kan det hända att vi far ut på äventyr, eller en hemmakväll med familjen. För igår var det bara jag och Fille hemma. Det visar sig hur det blir!
PUSS
(går inte att lägga upp några bilder, blir dett tråkigt inlägg)

VET NI VET NI VET NI?!

Jag tänkte att jag skulle hålla käft om det och säga till alla när den är gjord. Men icke sa nicke! Jag kan inte hålla mig, hihi. Den 29 december klockan 13.00 tatuerar jag mig!

blir en lite mer snirklig stil och inga punkter efter.

BLIR HELT SNURRIG AV SKOLAN

Idag kom den dagan jag har funderat lite på. Dethär med induviduella val nästa år.
Eftersom media inte har några B-kurser (det har vi bara i svenska, och våra media-ämnen då) så ska man välja massa B-kurser om man vill komma in på högskolan sen (fy, blir helt stressad och orolig övera tt tänka flera år frammåt).
Jag vill läsa matte B (fast jag inte kommer klara av det) och så tror jag att jag vill läsa engelska B (bra om jag vill fortsätta med media i framtiden). OCH så skulle det vara jättekul med psykologi A och filosofi tycker jag verkar skoj. Ja, som sagt det är en herrans massa saker. MEEN, så kan man ju inte välja så mycket man vill hellre, max 300 poäng, och varje kurs är typ 50 eller 100 poäng. Oftast 100 ser jag. och blablabla fattar inte ens själv vad jag snackar om. Måste ta ett snacka med mina sambosar när dom kommer hem för dom har ju redan gjort allt det här.

då, sommaren 2008

nu, slutet av sommaren 2010

VÄXER SOM OGRÄS

Hur längesen kan det varit Jennifer klippte mig? Kanske en månad? Inte för att hon tog så jättemycket, för det ville jag inte heller. Men nu tycker jag att mitt hår har blivit en herrans mycket längre. Kul! Vill ju ha lååångt hår :)
Fast funderar på att klippa upp det lite mer för att få mer liv i det. Just nu hänger det bara där känns det som.
här är mitt hår iochför sig fint, eftersom jen har fixat till det lite. Och sminkningen är även hennes värk också :)


DET SOM GJORDE MIN DAG!

...och det som fick den att bli dålig igen.

Jag måste bara dela med mig av denna lilla händelse haha.
När jag kom hem från skolan idag så satte jag mig och snackade med Sara som hade varit ledig idag. Efter tio minuter ringer det på dörren och Sara ber mig öppan eftersom hon inte känner sig manad för de. Så jag går och öppnar. Och där står det en VIASAT-kille och vill sälja på mig massa tvkanaler. Men jag säger att jag är ensam hemma och att mina sambos kommer hem senare ikväll så han kan komma tillbaka någon annan dag.

Inte ens fem minuter senare ringer det på dörren igen och där står denna VIASAT-kille igen och ber om att få komma in och prata lite om vad VIASAT har att erbjuda. Vilket han redan hade gjort gången innan det men jag bjuder in han, och samtidigt som vi går in säger jag att jag är själv hemma igen och hör sara srpinga in på rummet och jag springer efter och stänger dörren. Haha så komiskt...

Jag oh denna kille sätter oss i köket och snackar i typ fem minuter om VISAT. Sen börjar han prata om ALLT mellan himmel och jord verkligen, som om vi kände varandra och stannar här i inte mindre är 40 minuter och snackar tills jag får köra ut honom! hahahah först då kan jag öppna dörren till Sara som har legat o tryggt på sitt rum utan att våga röra sig.
Och till råga på det så lämna han sitt mobilnummer på ett papper också ojojoj haha ;)


och sen till det som inte gjorde min dag sådär värst rockig.
Skulle egentligen träffat Casper på söndag som jag uppfattade det och har sett fram emot det i två veckor. Men tydligen har han ännu fler tävlingar uppe i Funäs på söndag också, jippie kay-ey. Så antaglingen går det ännu en vecka tills vi ses igen.
Är väl så när man är upp över öronen förälskad i en skidkille.